Detaljer om linjefag

Aktivisme & kreativitet

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

Linjefag: Visuell kunst & Street Art

For skapende og kreative sjeler som vil utvikle sine kunstneriske evner i et inspirerende felleskap. Opplev samspill med spennende personer og miljøer i byen! Her kan dine inntrykk finne sine uttrykk.

På StUF får du mulighet til å utforske bredden av visuell kunst fra aktmaling til grensesprengende gatekunst. Å engasjere deg i kunsten gir deg verktøyene til å være tilstedet i deg selv og verden. Her kan du også utvikle egen Portfolio og jobbe med opptaksprøver.

På denne linjen har StUF og Nuart inngått et samarbeid. Nuart Festival er en internasjonal samtidskunstfestival for street art som har vært arrangert i Stavanger siden 2001. Nuart er ansett som en av verdens ledende feiringer av street art.

Viste du at Stavanger også ble valgt ut til å være Europeisk kulturhovedstad? En av skolens fordeler er dens nære bånd til byens rike kultur og mangfoldige muligheter. Stavanger by tilbyr et dynamisk miljø, fylt med kunst, musikk, innovasjon og en urban atmosfære. I byen skal vi gå på spennende utstillinger, besøke atelier, gallerier og utstillinger. StUF er et pulserende sted for kreativitet, vekst og fellesskap, og i tillegg en arena for spennende samarbeid med ulike institusjoner, bedrifter, enkeltpersoner og miljøer i byen. Vi er glade og stolte for å tilby våre studenter et slikt nettverk av dyktige og inspirerende samarbeidspartnere.

På denne linjen får du to spennende studieturer, en i Norge og en rundt i Europa med Berlin som et av stedene.

På skolen bruker vi mest mulig miljøvennlige kunstmaterialer.

Linjen passer for alle kreative og nysjerrige sjeler som vil utvikle sine kunstneriske evner .Du trenger ingen forkunnskaper. Du får testet mange ulike teknikker.

Dette vil du lære

Du vil få opplæring i en rekke teknikker og prøve ut mange ulike materialer.

 • Tegning
 • Akt kroki
 • Maling
 • Street art medier
 • Linotrykk
 • Monotrykk
 • Silketrykk
 • Koldnålsradering
 • Skulptur/instalasjon
 • Leire
 • Form og fargelære
 • Oppspenning av lerret
 • Komposisjon
 • Ideutvikling
 • Portfolio
 • Lage utstilling
 • Fordypningsprosjekt
 • Workshop på studieturer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

SJELEN REISER SAKTE.

Det sies at den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet.

Velkommen til en reise du ikke kan få noen andre steder enn på StUF! På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. StUF vil reise ut for å fange sterke inntrykk og etterlate lave klimaavtrykk.

Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration (UrbEx) i forlatte soner og knytte bånd til interesante miljøer. På turen vil du få delta i grønne prosjekter i spennende byer.

Når du reiser får du muligheter til å forme og danne din personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Når du reiser sakte, får du observere endringer og oppleve mer. Da får vi tid til å bli oppdagere og finne steder og rom å utforske.

Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en helt unik oppdagelse- og dannelsesreise.  Dette er en måte du kan bevege deg på, og samtidig bli beveget av det du møter. 

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger. 

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Brettspill & andre fantastiske fritidsinteresser

Valgfaget hvor det bar er fantasien som setter grenser. Digger du brett- , data-, rolle- og miniatyrspill? Hva med laiv, fabelprosa, cosplay eller vil du fange gullsnoppen? Her er det fritt fram.

Fekting

Fekting er en herlig sport som utvikler din reaksjonsevne, strategi, spenst – alt sammen i et godt miljø. Like ved skolen, i et nytt fekteanlegg, med en super trener har du muligheter til å prøve deg

Hvordan få ting til!

Her kan du lære hvordan du legger planer, får troen på at det skal gå, blir en pådriver og virkeliggjør drømmene din.

Dans

Her får du danseglede og variasjon. Stavanger har også spennende scener og et rikt danseliv. Lær av dyktige dansere som lever og puster dans.

Ølbrygging

Aldri lagt øl før sier du? Lær den edle kusten å lage håndlaget øl. Her får du lære av ekte bryggemester.

Filosofi

En verden i endring, rask utvikling og øyeblikkets tyranni. Vi trenger å løfte blikket og stille de store spørsmålene. Dannelse og filosofi handler om grunnleggende prosesser og kjærlighet til visdom.

Ville vekster og sanking

Vær med på å sanke gratis, ureist, naturlig, helsebringende vekster som du kan bruke til og i mat, lage egen te, krydder, salver osv.

Personlig økonomi

Hvordan få pengene til å strekke til. Smarte økonomiske tips og muligheter. Lær å bli konge over egen konto.

Galleri gatelangs

Hvordan bruke gaten som kreativ rom for dine utrykk og kunstprosjekter. Kunsten å balansere mellom tillatelse og tilgivelse.

Lær å bli en fikser.

Fiksing av dingser og fiksefest. Her har du det gøy mens du lærer å reparere! Og så arrangerer vi fiksefest.

Street art

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Koble fra, koble ut og koble på.

Fra FOMO til JOMO. Hvordan kan du logge deg mer av fra sosiale medier. Vi prøver metoder for å finne digital ro, og vi oppdager hva som skjer når vi kobler oss på en større rytme i f.eks. naturen.

Modelering & leire

Leire! Verdens mest bærekraftige materiale. Lær hvordan du kan være kreativ ut ifra geometriske grunnformer. Gode og tydelige metoder for å bli skapende i tre dimensjoner

Parkour

Parkour har sitt hjem i urbane omgivelser. Her kan du få lære grunnleggende metoder og kombinere ulike teknikker som klatring, løping, hopping og balansering.

Selvpresentasjon

Her får du morsomme oppgaver på mange nivåer når vi kreativt øver oss i hvordan vi vil presentere oss. Finn og vis fram forskjellige sider hos deg selv!

Sirkulær økonomi & økologi

 

Skriveglede & publisering

 

Vm i deg selv og i samarbeid

Styrketrening for viljestyrken. Å mestre en øvelse er en god øvelse i å bli mester. Skreddersydd treningsprogram for å bli mer deg.

Planter & drivhus

 

Studiesirkel & veien videre

 

Yoga

Pris fra 125 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Urban safari gjennom Europa
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 000,-

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Scroll to Top