Detaljer om linjefag

Surf og brett

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

Linjefag: Surf og brett

Vil du lære å surfe blant Nordens beste surfestrender? Vil du også lære kite, wingfoiling og skating? Er du også glad i alt en by har å by på? Da er muligens Surf og brett linjen for deg?

SURF & BRETT

Velkommen til et eldorado av gyldne strender og muligheter. Her tenker vi brett.  

Her kan du lære deg kunsten å mestre bølgene, og ikke nok med det, du kan også få mestre området der bølgene møter vinden! Vi skal utnytte alle forholdene og aktivitetene som kystlinjen vår byr på, for å gi deg den ultimate brettopplevelsen kommende skoleår. Uansett om du er nybegynner eller erfaren så skal du her få utvikle deg som surfer. Du vil få surfetips og undervisning i vannet, på stranden og i klasserom.

For å utnytte mulighetene våre maksimalt skal du også få muligheter til å utforske verdenen av kitesurfing og wingfoiling. Dette er en kombinasjon av surfing, skating, vindsurfing, paragliding, og wakeboarding. Kitesurfing kombinerer vind, vann og bølger på en spennende måte. Ved hjelp av vinden, vil du cruise over havet i en herlig blanding av fart og frihet. Wingfoiling, nykommeren i vannsportens verden, tar deg til nye høyder. Med en hydrofoil og håndholdt vinge, vil du oppleve en unik følelse av å fly over vannet.

Dersom muligheten dukker opp, så kan det også bli tur på vinteren, for å lære seg snøkiting på fjellet. Du vil etter skoleåret kunne surfe og kite på egenhånd i både fjell og vann.  

Bli med oss og lek med vind og hav, opplev en fantastisk verden av vannsport og brettsport! Vi gleder oss til å dele dette eventyret med deg. Velkommen til linjen hvor vi tenker brett! Til skolen hvor du får det gøy mens du utforsker og lærer. Til byen som er både koselig og urban.

Passer for de som liker å være i vannet, glad i å være mye uti naturen, og fortsatt vil bo sentralt i byen. Vi tilrettelegger også til alle nivåer så den passer for både nybegynnere og videkommende

Dette vil du lære

Når du går på denne linjen vil du lære deg å surfe og å surfskate, og hvilken sammenheng det har. Du vil også lære deg å lese havet, forstå strømmer og hvor man skal plassere seg på bølgen. I tillegg til dette vil du lære deg å sette opp telt og telthengekøye, lage mat i naturen, og kunnskap om diverse lover og regler i sammenheng med camping. Snowboard,styrketrening, yoga og kondisjon.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er glad i å være i havet og naturen, og at du bringer positivitet og engasjement til fellesskapet. Vi forventer også at du viser villighet i læringssammenheng og at du er deg selv!

Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

SJELEN REISER SAKTE.

Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk.

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger.

 • 19.august - Internat åpner for elever
 • 22.august - Skolestart
 • 10-16.oktober - Høstferie
 • 17.desember - Juleferie
 • 5.januar - Skolestart
 • 27.februar-5.mars - Vinterferie
 • 31.mars-11.april - Påskeferie
 • 15.mai - Internat stenger

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur
Byen som gymsal & tikken
Byutvikling & selvutvikling
Cafe repair & fix-It
Design & gjenbruk
Dybdeøkologi & mental helse
I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme
Galleri gatelangs & åpen mikk
Kultur Impro & PopUp scener
Parkour & skating
Plakatdesign & Risotrykking
Planter & drivhus
Podcast & SoMe
Portugisisk & surfing
Selvpresentasjon & LGBTQ+
Sirkulær økonomi & økologi
Skrivekurs & publisering
Street art & galleri gatelangs
Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre
Urban antropologi & byplanlegging
UrbEx & økoturisme
Vm i deg selv og i samarbeid
Yoga & Land art
Ølbrygging & fermentering

Pris 125 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (dobbeltrom med bad)
 • Valgfag
 • Reiser
 • Lån av utstyr
 • Bad på rommet
 • Studietur: Urban safari gjennom Europa
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 000,-
Scroll to Top