Detaljer om linjefag

Surf & brett, vår 2024

Linjefag: Surf & brett, vår 2024

Vil du oppleve Skandinavias beste surfestrender? Norges største skatepark? Nydelig natur og puddersnø? Mens du bor midt i hjertet av Stavanger? Dette er hva surf og friluft på StUF byr på!

Surf

Vil du oppleve Norges beste surfekyst? Jærkystens bølger passer både for nybegynnere og proffe. Skolen vår ligger sentralt i Stavanger, men de nydelige hvite sandstrendene langs jærkysten er bare en kort kjøretur fra skolen

Skating og surfskating

Tasta skatepark er Nordens største betongpark, og den ligger nært skolen. Skateparken har et bredt utvalg av bowls og ramps, der du kan jobbe med og utfordre ferdighetene dine i både skating og surfskating. Vi vil også utforske Stavanger med brettene, og finne mange fine bakker og skatespots!

Friluft Her på StUF har vi miljø, bærekraft og natur i fokus, og vi på surf og friluft tror at det å være mye i naturen gir oss en større takknemlighet for den. Derfor vil vi telte mye og gå mange turer med linjen.

Snowboard og ski!

Vi tar også en tur innom et av Sørvest-Norges beste skianlegg, der du kan få prøve deg på snowboard/ski sammen med dyktige instruktører!

Bo i en av Norges kuleste byer!

Skolen ligger i sentrum av Stavanger, like ved er Mosvannet, et fint turområde som har et nytt utendørs svømmebasseng og treningssenter. Stavanger er Norges tredje største by og den er full av folk og kultur!

Fellestur til Portugal

På våren reiser skolen gjennom Europa for å ende opp i Portugal. Portugal er Europas surfehotspot. Kystlinjen i Portugal byr på nydelige klipper med hvite strender imellom, og enda finere bølger. Nattelivet i de små koselige kystbyene er også helt fantastisk!

Innhold på Urbant landbruk

 • Urban gardening: Økologisk bærekraft i byen.
 • Skape og drive urbane dyrkingsarealer knyttet sammen med lokale restauranter
 • Arrangere «Stygge grønnsakers marked». Et samarbeidsprosjekt mellom lokale grønnsaksdyrkere og faste abonnementer
 • Kompostering
 • Lære å planlegge/sette sammen menyer for jord til bord
 • Foredling av råvarer og årstidsmat
 • Urban dyrkning sin sosiale side
 • Budsjettering
 • Samarbeid med restauranter

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg. 

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

SJELEN REISER SAKTE.

Det sies at den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet.

Velkommen til en reise du ikke kan få noen andre steder enn på StUF! På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. StUF vil reise ut for å fange sterke inntrykk og etterlate lave klimaavtrykk. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration (UrbEx) i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Vi tar en rund og god togtur på ca. en måned gjennom Europa. På turen vil du få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin, Barcelona, Lisboa o.l. Lengste oppholdet blir i Portugal der vi bl.a. skal surfe.

Når du reiser får du muligheter til å forme og danne din personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Når du reiser sakte, får du observere endringer og oppleve mer. Da får vi tid til å bli oppdagere og finne steder og rom å utforske. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en helt unik oppdagelse- og dannelsesreise. Dette er en måte du kan bevege deg på, og samtidig bli beveget av det du møter. 

 

Fra kr 74 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
Minimumspris for linja 74 000,-
Scroll to Top