Søm, slow fashion & redesign

Linjefag: Søm, slow fashion & redesign

Vil du lære å sy? Kunne tenkte deg et år fylt med nye ferdigheter i design, omsøm og reparasjon? Ønsker du å løsrive deg fra raskt skiftende trender og fast fashion? Da er dette stedet for deg!

På Søm, slow fashion & redesign hos StuF vil du lære å skape din egen, unike stil med omhu for gode materialer og teknikker som gjør at din egensydde garederobe vil kunne vare lenge. Du vil få kunnskap om dagens tekstilindustri som gir deg forutsetninger for åkunne ta gode, bevisste valg i eget arbeid og eget forbruk.

Her er du velkommen som både nybegynner eller mer erfaren. Nivået vil tilpasses den enkelte slik at du får et læringsrikt år uansett forkunnskaper.

På Søm, slow fashion og redesign vil du få stor frihet i hva du vil sy, slik at det ferdige produktet er noe som passer deg og din stil. Slik vil du ende opp med plagg du ønsker å bruke og ta vare på fremfor å kjøpe nytt.

Med Stavanger som hovedkvarter får du besøke kule gjenbruksbutikker og spennende lokale aktører innen tekstil og design. Du får utforske ulike byrom med kreativ og praktisk innfallsvinkel i spennende prosjekter med eksterne og interne samarbeidspartnere.

Med turer i Norge og Europa vil du få møte designere, bedrifter, fabrikker og næringsdrivende som jobber med mote – og materiellproduksjon. Her får du et aktivt år hvor du kan dyrke din kreativitet og utvikle dine ferdigheter.

Om du brenner for design og miljø er dette linjen for deg!

Instagram: @stuf_som.slowfashion.redesign

Lærer på linjen er Eini Øien

Eini er utdannet faglærer i design, kunst og håntverk med fokus på søm, omsøm og tekstiltrykk fra OsloMet. I tillegg er hun utdannet prosjektleder i kunst og kreativ næring fra Westerdals Oslo ACT, blant annen med erfaring fra arbeid med kunst- og mote festival i Oslo. Med erfaring fra husflid, bunadssøm, og flere spennende håndarbeidsteknikker, er Eini en hyggelig og engasjert faglærer.

Epost: eini.oien@stufskole.no

Instagram: @handverkshverdag

For deg som vil tenke og lage design og redesign. Du er velkommen som nybegynner eller erfaren. Her får du et aktivt år der du kan dyrke din kreativitet og utvikle dine ferdigheter.

• Redesign, omsøm og oppsirkulering av gjenbrukstekstiler
  • Slow fashion, forbrukerbevissthet og miljøkunnskap
  • Grunnleggende sømteknikk, enkel mønsterkonstruksjon og -forståelse
  • Reparasjon
  • Justeringer og tilpasninger
  • Idéutvikling og designprosess
  • Kunnskap om ulike tekstile materialer
  • Tekstiltrykk og plantefarging
  • Zero waste og restefest
  • Håndarbeidsteknikker som strikking, broderi, hekling mm.

Våre forventninger til deg

• Elsker å være kreativ og praktisk
  • Lære å sy om og øke verdi på eksisterende klesplagg
  • Er glad i klær og mote
  • Ønsker å sy og lære mer om søm
  • Ønsker å lære hvordan man kan øke et klesplaggs verdi for å forlenge dens liv i bruk
  • Er nysgjerrig på søm og mote som et potensielt studie- eller yrkesvalg
  • Tålmodighet er en bonus:)
  • Initiativ og drivkraft i egne og felles prosjekter

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Pris 135 000,-

Minimumspris for linja 135 000,-