Priser

Betaling tilskolen

40% av semesterpris skal betales i august og 40% i januar. Resten betales hver måned.
Pengene fra Lånekassen blir utbetalt den 15. i hver måned, unntatt den første utbetalingen. Innbetalingene til skolen vil derfor være dagen etter du har mottatt pengene fra Lånekassen.

Arkitektur for fremtiden

HØST

VÅR

SUM

Første innbetaling vil også inneholde :
Rom og nøkkeldepositum – kr.1 500,-
Dette tilbakebetales ved skoleslutt dersom rommet avleveres utvasket etter forskriftene, og uten erstatningspliktige ødeleggelser av rommet. Nøkkel skal dessuten leveres inn.
Dersom rom ikke er utvasket etter forskriftene, leier skolen utvaskhjelp som betales av depositumspengene. Det samme gjelder dersom vi må ha håndverkere til å utbedre erstatningspliktige ødeleggelser på rommet.
Dersom nøkkel ikke leveres inn ved skoleslutt, belastes det med kr. 500,- fra depositumet.
Ødelagt eller mistet nøkkel i løpet av året erstattes på lik linje.

Tillegg Beløp
Enkeltrom 800 pr. mnd
Spesialkost 450 pr. mnd
Nøkkeldepostium 1500
Mistet nøkkel 500
Vask ved utflytt 500

Avkall på skoleplassen

Dersom skoleåret avbrytes før 01.10.2023, må du betale for 6 uker etter avbruddsdato.
Avbrudd etter påbegynt 2. semester medfører betaling av semesteret i sin helhet.
Skolen skal gis skriftlig beskjed dersom du ønsker å si fra deg skoleplassen.

Denne prisen inkluderer kost og losji på skolen. Videre dekker det utenlands- og innenlandsturer, aktiviteter og en del utstyr som dere bruker på linjene, valgfag og gruppefag. Dette innebærer også print, strøm, internett, og lignende.
Prisen inkluderer ikke valgfrie aktiviteter som du velger å gjøre ute på reiser. All aktivitet utenom undervisning må elever dekke på egenhånd. Det er derfor lurt å ha litt lommepenger tilgjengelig i løpet av året.

Nei, det gjør det ikke. Du vil få utbetalt mindre penger fra lånekassen, hver måned, enn det beløpet vi sender ut på faktura. Det er derfor lurt å spare penger på forhånd.
Informasjon om lånekassen finner du her.

Nei, totalsummen er fordelt på de månedene som du bor på StUF.
I september og januar vil du i tillegg få en egen faktura med linjekostnadene. Dette dekker linjeturer, diverse utstyr og aktiviteter dere gjør på linjen.

Ja, så lenge du fullfører skoleåret og får vitnemål i mai, så kan 40% av studielånet ditt bli omgjort til stipend. Dette vil skje i november året etter du gikk på folkehøgskole. Det kan du lese mer om her. Det er også mulig å søke om kun stipend.

Scroll to Top