Stavanger urban folkehøgskole er Norges nyeste og første urbane folkehøgskole. Vi står opp og står på for en natur- og miljøvennlig verden. Vi ønsker å være et inspirerende læringsfelleskap for både elever og lærere, og vi vil dyrke mangfold og likeverd.

Hos oss skal du få utvikle interessene dine i spennende og gode miljøer.

Skolen ligger i Stavanger by, like ved Mosvannet, et fint turområde som har et nytt utendørs svømmebasseng og trimfasiliteter. Det er kort vei gjennom koselige gater på vakre Eiganes ned til sentrum, hvor du finner fargegaten, cafeer, spennende gjenbruksbutikker og livlig handel.

Stavanger har små hvite hus med blomstrende hager, en av Europas beste streetart-festivaler, nye kunstscener, vibrerende musikkfestivaler, streetfood- og matfestivaler.

Her skal vi henge i parker eller ta en tur til bystrendene i Godalen og Vaulen. De flotte jærstrendene med fantastiske surfemuligheter ligger bare noen togstasjoner unna.

Som elev vil du få være med i et spennende samspill med byen. Gjennom eventer, markeder, prosjekter og samarbeid kan du bidra til en grønn by og grønnere liv.

Vårt verdigrunnlag er frilynt. Frilynt er et vakkert ord som betyr fordomsfri, tolerant og ha et fritt sinn. Vi lover å gjøre vårt beste for å gjøre vakre ord til handling.

Skolen ligger sentralt til på Eiganes, en bydel like utenfor sentrum av Stavanger. Nærmeste busstopp er “Mosvannsparken”, ca. 4 minutters gange fra skolen. Her går det jevnlig buss til og fra sentrum og Stavanger stasjon.

Gangavstand fra Stavanger stasjon er ca. 20 minutter.

Geir Bakken

Geir Bakken

Rektor

Caroline Harnesk

Caroline Harnesk

Administrasjon og økonomi

Noah Kellerhals

Noah Kellerhals

Kokk/lærer Mat for fat

Maria Alexandre

Maria Alexandre

Sosialarbeider

Maria Nåden Eike

Miljørarbeider

Eini Øien

Eini Øien

Linjelærer Søm og redesign

Elise Robstad

Elise Robstad

Linjelærer Arkitektur & minibygg

Valentin Launay

Valentin Launay

Instruktør Surf

Annuradha Dunna

Annuradha Dunna

Kjøkken assistent

Andreas Middelthon

Jurist og mentor. Andreas har bred ledererfaring fra Phillips Petroleum, Block Watne, DuPont, Conoco, Talisman og MindUP. Interessen omkring organisasjonsutvikling ble forsterket under AFF’s Senior Leder Program på Solstrand og JMW Boston – Manager of the Future. Andreas Middelthon er styreleder i British International Schools of Stavanger (BISS).

Frida Ottesen

Greenfluencer og står bak den Grønne bloggen. Selvstendig foredragholder, blogger og kunstner. Deltok i Aftenpostens prisbelønte web-serie Sweatshop – dødsbillig mote som handlet om tekstilindustrien og forbrukernes bevissthet. Har foredrag og workshop om enkeltmenneskers mulighet til å gjøre en forskjell som hun reiser rundt til bl.a. landets folkehøgskoler med.

Kristin Gustavsen

Leder for Stavanger Sentrum og nestleder for Stavanger Næringsforening. Har i sitt arbeid for ny Sentrumsplan for Stavanger blitt hedret og mottatt pris. Stavanger Sentrum og Stavanger kommune ble tildelt Norsk Sentrumsutviklings utmerkelse for Strategisk sentrumsutvikling for 2016. Hun har også vært prosjektleder i forsknings- og utviklingsprosjektet City Impact Districts (CID Stavanger – 2016) og har også bakgrunn fra Urban Sjøfront i Østre bydel (2002).

Dag Folkvord

Rektor ved Jæren Folkehøgskule. Vært ansatt i Folkehøgskolen som lærer, inspektør og rektor siden 1986. Utdannet Adjunkt/cand.mag. Har hatt ulike verv innen folkehøgskolen; Styret for informasjonskontoret, Folkehøgskolerådet, Økonomiutvalget i Folkehøgskolerådet og flere underutvalg/prosjektgrupper innen folkehøgskolen.

Scroll to Top