LINJEFAG: MAT FOR FAT

Fra hybelmat til Michelinstjerner med byens beste restauranter. Sanking av tamme og ville vekster.

Spennende nye og gamle metoder i matlaging, forskjellig kosthold, restekjærlighet, lag egen kokebok.

For deg som er opptatt av mat. Rogaland er Norges matfylke og Stavanger har en rik matkultur. Fra Michelin-stjerner til lokale ildsjeler. Stavanger-regionen er tett befolket med stjernekokker, matfestivaler og appetitt for den nye nordiske maten. Fastboende fra ca. 200 nasjoner bor i her, noe som gjenspeiler seg i mangfoldet av mattilbud. Her blir det matglede versus «riktig» og «feil» mat. Det blir kjøkkenet som sosial arena, matprat og restekjærlighet. Underveis skal du få lage din egen kokebok.

Skolen har kort avstand til Jærens dyrkingsarealer og kortreist mat. Elevene kan få samarbeide med regionens matleverandører for å sikre bærekraftig matlaging på skolen. Kjøkkenet og spiseområdet vil også være en åpen restaurant som samarbeider med butikker for reduksjon av matsvinn. Cafe Urbanisk hage vil drives av skolens elever sammen med frivillige og skolens egen Mat for fat linje. Denne linjen vil ha samarbeid med andre skoler og restauranter sammen med Urbant landbruk.

• Drive kafé i skolens lokaler. Kaffe og lunsjservering til bedrifter i området
  • Nye og gamle metoder i matlaging