Detaljer om linjefag

Master barista & moctails

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

Linjefag: Master barista & moctails

Liker du å nyte et yrende kaféliv? Er du glad i å få nye smaksinntrykk og vil utforske dette videre? Vi gjør et dypdykk i en verden av smaker, sanser og blir mestre i baristakunsten.

Urbane bønner:

Stavanger har et kaffe- og bymiljø under utvikling, og dette er den perfekte startplassen for å boltre seg i kaffens verden. I Norge finnes det kaffebarer med kvalitet som utmerker seg på verdensbasis. Vi skal gå i dybden og etter året vil du ha muligheter til å gjøre en karriere innen faget eller få deg en jobb ved siden av studiet.

Vi skal lære å mikse mocktails og jobbe med videreutvikling av smaksløker. Vi bruker vår egen spiselige hage til å lage og utforske oppskrifter. Biorest av kaffegrut blir brukt som gjødsel. Dette skal vi også bruke til å lage såpe og skrubb. I løpet av året vil du få muligheten til å brygge ditt eget øl.

Vi skal dreie og designe egen kaffekopp på vårt eget keramikkverksted. Vi skal også lage annen kunst med og i kaffe. Vi lager smykker eller maler og lærer oss latte art.

Vi leker med forskjellige metoder å lage kaffe på og gjør et dypdykk i hvordan vi kan lage best kaffe. Smak, aroma og munnfølelse utgjør en total smaksopplevelse som vi skal lære oss å mestre.

Hva er spesialkaffe og hvorfor er det viktig globalt og lokalt? Vi lærer om grønn og rettferdig handel, rettigheter og arbeidsvilkår.

Du vil lære deg drift, service og vi driver pop-up kaffebar for medelever eller andre eventer. Vi lærer oss også å ta vare på og håndtere maskiner og annet utstyr. Det vil være mulighet for å søke om praksisplass for arbeidserfaring.

Perfekt for deg som ønsker å lære mer om baristayrket, kaffe og utvikle smaksløker, møte inspirerende mennesker, og ønsker å delta i et spennende miljø med fokus på bærekraft og urban byutvikling.

Dette vil du lære

 • Espresso, cappuccino, cortado, latte og andre espressodrikker 
 • Mocktails, smak og miksing 
 • Melkesteaming, plantebasert og kumelk 
 • Håndbrygget kaffe 
 • Barista teori, kaffe teori og politikk 
 • Latte art og annen kunst av kaffe 
 • Jordsmonn, kvalitet og rettferdig handel 
 • Brenning og prosesser 
 • Drift av kaffebar 
 • Biorest av kaffegrut i bruk som gjødsel, såpe og skrubb 
 • Ølbrygging 
 • Drei din egen kaffekopp 

Våre forventninger til deg

Å gå på StUF Master barista og mocktails krever ingen forkunnskap, men vi ønsker at du har et ønske om å lære og utforske faget og viser innsats og samarbeid. Kaffe er et utrolig spennende, fascinerende og stort fag. Du vil få mye glede av å lære deg og få forståelse for driftsarbeid, utvikle smaksløker, samt bli en allsidig arbeidssøker.

 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

StUF reiser for etterlate lave klimaavtrykk, men likevel fange sterke opplevelser. Vi reiser ut på et eventyr. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette en reise med tog i Europa. Dette blir en reise du ikke kan få noen andre steder, en reise for å få nye inntrykk og en reise du vil huske for livet.

Her blir det møter vi mennesker og anerkjente initiativer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunn god mat, drikke deilig kaffe og oppleve konserter. Du blir med på å knytte bånd og delta i grønne prosjekter, besøke kaffebrennerier og -barer i spennende byer i Europa.

Du vil få muligheter til å forme din personlighet igjennom nye inntrykk og impulser. Siden vi reiser sakte på skinner, får du observere og oppleve mer. Vi får tid til å finne steder å utforske og oppdage.

Med StUFs sakte reisemåter, kan du bevege deg på, og samtidig bli beveget av det du møter. Med eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en helt unik oppdagelse- og dannelsesreise.

Dina Lohne Henden

LINJELÆRER MASTER BARISTA & MOCTAILS

Dina er en erfaren og kurset barista med flere års erfaring innen kaffe. Hun har de siste årene drevet en av norges beste kaffebarer i Oslo. Hun har deltatt i barista konkurranser og vært dommer i norgesmesterskapet. Med en variert og lang bakgrunn fra solidaritetsarbeid, reise og ledelse, er Dina en spennende og lidenskapelig lærer.

Epost: hendendina@gmail.com
Telefon: 46935133

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger.

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Brettspill & andre fantastiske fritidsinteresser

Valgfaget hvor det bar er fantasien som setter grenser. Digger du brett- , data-, rolle- og miniatyrspill? Hva med laiv, fabelprosa, cosplay eller vil du fange gullsnoppen? Her er det fritt fram.

Fekting

Fekting er en herlig sport som utvikler din reaksjonsevne, strategi, spenst – alt sammen i et godt miljø. Like ved skolen, i et nytt fekteanlegg, med en super trener har du muligheter til å prøve deg

Hvordan få ting til!

Her kan du lære hvordan du legger planer, får troen på at det skal gå, blir en pådriver og virkeliggjør drømmene din.

Dans

Her får du danseglede og variasjon. Stavanger har også spennende scener og et rikt danseliv. Lær av dyktige dansere som lever og puster dans.

Ølbrygging

Aldri lagt øl før sier du? Lær den edle kusten å lage håndlaget øl. Her får du lære av ekte bryggemester.

Filosofi

En verden i endring, rask utvikling og øyeblikkets tyranni. Vi trenger å løfte blikket og stille de store spørsmålene. Dannelse og filosofi handler om grunnleggende prosesser og kjærlighet til visdom.

Ville vekster og sanking

Vær med på å sanke gratis, ureist, naturlig, helsebringende vekster som du kan bruke til og i mat, lage egen te, krydder, salver osv.

Personlig økonomi

Hvordan få pengene til å strekke til. Smarte økonomiske tips og muligheter. Lær å bli konge over egen konto.

Galleri gatelangs

Hvordan bruke gaten som kreativ rom for dine utrykk og kunstprosjekter. Kunsten å balansere mellom tillatelse og tilgivelse.

Lær å bli en fikser.

Fiksing av dingser og fiksefest. Her har du det gøy mens du lærer å reparere! Og så arrangerer vi fiksefest.

Street art

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Koble fra, koble ut og koble på.

Fra FOMO til JOMO. Hvordan kan du logge deg mer av fra sosiale medier. Vi prøver metoder for å finne digital ro, og vi oppdager hva som skjer når vi kobler oss på en større rytme i f.eks. naturen.

Modelering & leire

Leire! Verdens mest bærekraftige materiale. Lær hvordan du kan være kreativ ut ifra geometriske grunnformer. Gode og tydelige metoder for å bli skapende i tre dimensjoner

Parkour

Parkour har sitt hjem i urbane omgivelser. Her kan du få lære grunnleggende metoder og kombinere ulike teknikker som klatring, løping, hopping og balansering.

Selvpresentasjon

Her får du morsomme oppgaver på mange nivåer når vi kreativt øver oss i hvordan vi vil presentere oss. Finn og vis fram forskjellige sider hos deg selv!

Sirkulær økonomi & økologi

 

Skriveglede & publisering

 

Vm i deg selv og i samarbeid

Styrketrening for viljestyrken. Å mestre en øvelse er en god øvelse i å bli mester. Skreddersydd treningsprogram for å bli mer deg.

Planter & drivhus

 

Studiesirkel & veien videre

 

Yoga

Fra kr 135 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Master barista & moctails tur
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja135 000,-

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Flotte espressomaskiner
 • Kverner
 • Diverse utstyr til håndbrygg
 • Diverse mikse utstyr

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg. 

 
Scroll to Top