Foran og bak kamera, vår 2023

Linjefag: Foran og bak kamera, vår 2023

Vil du lære hva du trenger for å lage en film? Er du interessert i filmskuespill? Er det mest spennende bak eller foran kamera? Uansett hvilke side du foretrekker så kan dette være linjen for deg!

Nettopp i Stavanger startet den nye filmbølgen som forandret norsk film for alltid, og det er menneskene, miljøet og kraften i denne bølgen du skal få jobbe med og lære av.

Vi samarbeider med produksjonsselskapet Chezville, som har laget filmer som Mongoland, Monstertorsdag, Eventyrland, Now it’s Dark og Tottori – sommeren vi var alene, for å nevne noen.

Kristoffer Joners filmskuespillerkurs

Kristoffer Joner er tre ganger Amandaprisvinner og har vært en viktig person for den stavangerske filmbølgen. Han har spilt i kjente filmer som Mission Impossible – Fallout, The Revenant, Now It’s Dark, Bølgen, Skjelvet, Tottori! Sommeren vi var alene og Krigsseileren.

Med over 40 filmer og flereTV-serier er han Norges desidert mest brukte skuespiller.

Kristoffer har rike og brede kunnskaper og vil nå dele av sin erfaring i et kursopplegg som er helt unikt, og flunkende nytt.

I et pågående og dynamisk samspill mellom klipperommet og enkeltscener, vil du her få se hvordan små nyanser kan forandre og påvirke scenene som spilles og filmes, dit du vil.

Mulighetene som ligger i dette kursoppleggets aktive redigeringen, og hvordan en som skuespiller skal bruke dette, vil gi deg unik innsikt i filmarbeid foran og bak kamera.

Her vil du få lære alt du trenger for å lage film:

• Historiefortelling
  • Hvordan skrive Manus
  • Hvordan lage Storyboard
  • Lyssetting
  • Lyd/ Mikrofonbruk
  • Bildekomposisjon
  • Kamerabruk
  • Hvordan et filmsett fungerer
  • Redigering
  • 3d-animasjon

Du vil lære av forskjellige spennende gjesteforelesere som arbeider med regi, foto, lyd, lyssetting, produksjon, skuespill m.m.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Fra kr 74 000,-

Minimumspris for linja1 74 000,-