Foran og bak kamera

Linjefag: Foran og bak kamera

Vil du lære hva du trenger for å lage en film? Er du interessert i filmskuespill? Er det mest spennende bak eller foran kamera? Uansett hvilke side du foretrekker så kan dette være linjen for deg!

På denne linjen kan du få lære mer om film enn de fleste andre steder. Vårt ønske er å gi våre studenter et bredest mulig tilbud. Derfor lærer du både foran og bak kamera!

Stavanger Urban Folkehøyskole er en ny og unik folkehøyskole som har valgt å etablere seg i en by. Nettopp her er det høy tetthet av skuespillere, regissører, kamerafolk, filmskapere, casting byråer manusforfattere, spennende scener og møteplasser, mye kompetanse og høy faglighet. I disse omgivelsene vil du få rike muligheter til å kytte nettverk med interessante miljøer og mennesker.

Gjennom våre inspirerende kontakter i byen får du sjansen til å engasjere deg i reelle prosjekter, utfordringer og skape en bro mellom teori og praksis. Du kan, veiledet av erfarne og dyktige instruktører, få øke dine kunnskaper om hva film kan være. Her kan du lære hvordan du på best mulig måte kan fortelle og formidle det du ønsker.

Her vil du få lære alt du trenger for å lage film:

• Historiefortelling
  • Hvordan skrive Manus
  • Hvordan lage Storyboard
  • Lyssetting
  • Lyd/ Mikrofonbruk
  • Bildekomposisjon
  • Kamerabruk
  • Hvordan et filmsett fungerer
  • Redigering
  • 3d-animasjon

Du vil lære av forskjellige spennende gjesteforelesere som arbeider med regi, foto, lyd, lyssetting, produksjon, skuespill m.m.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Fra kr 45 000,-

• Hyttetur og linjetur i Norge