Foran og bak kamera

Linjefag: Foran og bak kamera

Vil du lære hva du trenger for å lage en film? Er du interessert i filmskuespill?
Er det mest spennende bak eller foran kamera? Uansett hvilke side du foretrekker så kan dette være linjen for deg!

På denne linjen vil du få lære mer om film enn de fleste andre steder. Vårt ønske er å gi våre studenter et bredest mulig tilbud. Derfor lærer du både foran og bak kamera!

Stavanger Urban Folkehøyskole er en ny og unik folkehøyskole som har valgt å etablere seg i en by. Nettopp her er det høy tetthet av skuespillere, regissører, kamerafolk, filmskapere, casting byråer, manusforfattere, spennende scener og møteplasser, mye kompetanse og høy faglighet. I disse omgivelsene vil du få rike muligheter til å knytte nettverk med interessante miljøer og mennesker.

Gjennom våre spennende kontakter i byen får du sjansen til å engasjere deg i reelle prosjekter, utfordringer og skape en bro mellom teori og praksis. Du kan, veiledet av erfarne og dyktige instruktører, få øke din kunnskap om hva film kan være. Her kan du lære hvordan du på best mulig måte kan fortelle og formidle det du ønsker.

Stavanger startet den nye filmbølgen som forandret norsk film for alltid. Det er menneskene,  miljøet og kraften i denne bølgen du skal få jobbe med og lære av. Stavanger Urban Folkehøyskole har gode forbindelser i både independent film og etablerte filmmiljøer.

Du vil lære av dyktige gjesteforelesere som arbeider med regi, foto, lyd, lyssetting, produksjon, skuespill m.m.

Våre forventninger til deg

På denne linjen vil vi ta utgangspunkt i hvem du er og hva du har av kunnskap fra før, slik at du får det du trenger for å forme veien din videre. Det vi ønsker fra deg er:

• At du ønsker å ta deg selv og dine drømmer på alvor
  • At du tar med deg PC, Mac, kamera og diverse dingser du liker
  • At du vil møte andre som interesserte i dine prosjekter, og at du viser interesse for andres prosjekter

Her vil du få lære alt du trenger for å lage film:

Filmklubb

Filmklubb hvor vi fokuserer på film som kan forandre deg og ditt syn på verden.

Visuelle medier er en vesentlig del av vår hverdag, og det er essensielt at en har basiskunnskap om hvordan disse blir til og hvordan de fungerer. Film kan påvirke mennesker i høy grad, og er derfor et utmerket medium til å få gjennom sitt budskap.

Her vil du få lære alt du trenger for å lage film:

• Historiefortelling
  • Hvordan skrive Manus
  • Hvordan lage Storyboard
  • Lyssetting
  • Lyd/ Mikrofonbruk
  • Bildekomposisjon
  • Kamerabruk
  • Hvordan et filmsett fungerer
  • Redigering
  • 3d-animasjon

Du vil lære av forskjellige spennende gjesteforelesere som arbeider med regi, foto, lyd, lyssetting, produksjon, skuespill m.m.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Pris 135 000,-

Minimumspris for linja 135 000,-